Idu Mujo i Haso ulicom i naiđu na voćnjak pun šljiva. Dogovore se oni da Haso čuva stražu, dok Mujo bere šljive. Stoji tako Haso, kad vidi on da mu prilaze dva pandura. - Šta ti radiš tu? - Ma ništa, smišljam pesme. - Pa jesi li smislio neku? - Jesam… Ide ovako: „Zelena je trava, plavo li je nebo, beži Mujo Bog te je*o
Bio Mujo u Zagrebu i zaboleo ga zub, te odluči poći kod zubara. Išao je kod privatnog i ovaj mu kaže: - Vađenje zuba sa injekcijom 100 kuna, a bez injekcije 50 kuna. Mujo ima samo 50 kuna. Ode on kod drugog zubara i ovaj mu kaže isto. Vrati se Mujo kod prvog i kaže: - Vađenje s injekcijom. Zubar mu dade injekciju i kaže mu da malo pričeka vani. Mujo ode i dođe kod drugog zubara i kaže: - Vađenje bez injekcije.
Zaljubi se bogati Mujo u jednu devojku, pa je zove i pita: - Mala, 'oćeš se ti udat' za mene? - Hoću, ako mi kupiš 10 aviona. - Mujo voli, Mujo pati - Mujo će da plati. I kupi on 10 aviona. Zove Mujo opet: - Kupio sam ti 10 aviona, 'oćeš se udat' za mene? - Hoću, ako mi kupiš i 10 brodova. - Mujo voli, Mujo pati - Mujo će da plati. Kupi on i 10 brodova i opet: - Eto kupio sam i 10 brodova, 'oćeš se sad udat' za mene? - Pa dobro, ali ako ti je dugačak 30 cm. - Mujo voli, Mujo pati - Mujo će da skrati!